Konvertera krypgrund och torpargrund till betongplatta

Fuktskador i grunden i äldre, och nyare, hus är ett stort orosmoment för många. Hus byggda på krypgrund och torpargrund bör man hålla koll på regelbundet för att undvika större problem och fuktskador. En bestående lösning på problemet är att konvertera den gamla grunden till en betongplatta

Denna typen är ingrepp är omfattande och kräver skickliga byggarbetare med mycket erfarenhet. Vi hjälper dig att ta fram offerter för ditt projekt!

Torpargrund och krypgrund 

Både torpargrund och krypgrund har ett utrymme med luft mellan husets golv och markytan. Den största skillnaden mellan de två är att hus med torpargrund i de flesta fall har en eldstad med räckvidd ner till grunden. Torpargrunden blir därför uppvärmd regelbundet vilket gör att den inte är lika utsatt för fuktskador. Krypgrunden är mer välisolerad, vilket gör att fuktproblem lättare kan uppstå.  

När ska man konvertera kryp- och torpargrund till betongplatta?

Fuktskador är inte ovanligt om man har en torpargrund eller krypgrund. Ett alternativ kan vara att skaffa sig en grundavfuktare, men om man vill göra en bestående renovering bör man konvertera torpargrunden eller krypgrunden till en betongplatta. Det är även ett bra alternativ om man redan har problem med fukt i grunden eller i bjälklagen.

Det är förstås ett omfattande arbete som kräver resurser och tar tid, men om man ska totalrenovera är det i många fall den bästa och mest långsiktiga lösningen. 

Så ser du att grunden behöver konverteras

Det finns ett par tecken man ska hålla koll på om man vill undersöka om grunden har problem. Ett tydlig tecken är förstås mögel och dålig lukt. Om det finns fukt i krypgrunden eller torpargrunden kan den doften till slut ta sig in i huset. Tecken på att grunden behöver renoveras är också mögel och angrepp i trossbotten, och angrepp i bärande bjälklag och golvbjälklag. 

Offert för att konvertera krypgrund och torpargrund till betongplatta

Använd vår offerttjänst för att enkelt skicka iväg flera offerter med prisförfrågan med endast ett formulär. Din förfrågan skickas vidare till våra samarbetspartners som återkommer till dig med priser och vidare diskussion om hur just ditt arbete kan genomföras. 

Vår tjänst erbjuds helt utan kostnad, och du behöver inte anlita de hantverkare som svarar. Du utvärderar själv utifrån offerterna du får om något erbjudande är intressant eller inte. 

Vad kostar det att konvertera krypgrund eller torpargrund till betongplatta?

Med vår tjänst får du en tydlig bild av vad det utförda arbetet kommer att kosta - från flera olika aktörer. I offerten får du ett prisförslag som du kan jämföra aktörerna emellan. Glöm inte ROT-avdraget som kan sänka kostnaden för arbetet. 

Så ansöker du om offert

Ansök via webbformuläret på sidan. Beskriv så detaljerat som möjligt vad du behöver hjälp med och inom vilken tidsgräns - då blir det lättare för våra samarbetspartners att ge dig ett så korrekt kostnadsförslag som möjligt. I prisförfrågan är naturligtvis ROT-avdrag inräknat.

Våra senaste förfrågningar

 • Lars bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  garage platta 48 m2 med allt från botten till färdig platta , schakt utförs av mig
 • Ulrika bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackla ett golv som innan varit ett garage, har sluttning mot golvbrunn+ lite till. Ska bli vardagsrum i nedre plan. Ca 25 kvadratmeter.
 • Johan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Infästning av 16 mm golvvärmerör i redan utfrästa spår (ca 20 mm djupa) på ca 10 m2 (endast handfat och WC) samt efterföljande flytspackling. Uppskattad tjocklek 25 mm från nuvarande betonggolv i viket spåren frästs ur. Offert uppdelad på arbetskostnad (med timpris angivet) och materialkostnad...
 • Maria bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta betonggolv i vår lägenhet på 75kvm .
  För närvarande ligger parkett och laminatgolv .
 • Per bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning av platta inkl golvvärme samt VVS på 130 m2.
 • Marco bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta grund till uterum på 15 m2
 • Kai bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta 10cm betongplatta för friggebod ca 6m2 allt förberett med kantelement och armering.

  Gjuta 8cm källargolv badrum, med fall mot tre golvbrunnar. Jämnt nog för klinker. Golvvärme och armering på plats.

  Pump behövs för betong.

  1,56m3 åtgång för båda plattorna.

  Bilder kan mailas.
 • Johan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta och slipa betongplatta till 24 kvm garage.
  L-element med förhöjd sockel (10 cm) samt förstärkning i portöppningen.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.