Konvertera krypgrund och torpargrund till betongplatta

Fuktskador i grunden i äldre, och nyare, hus är ett stort orosmoment för många. Hus byggda på krypgrund och torpargrund bör man hålla koll på regelbundet för att undvika större problem och fuktskador. En bestående lösning på problemet är att konvertera den gamla grunden till en betongplatta

Denna typen är ingrepp är omfattande och kräver skickliga byggarbetare med mycket erfarenhet. Vi hjälper dig att ta fram offerter för ditt projekt!

Torpargrund och krypgrund 

Både torpargrund och krypgrund har ett utrymme med luft mellan husets golv och markytan. Den största skillnaden mellan de två är att hus med torpargrund i de flesta fall har en eldstad med räckvidd ner till grunden. Torpargrunden blir därför uppvärmd regelbundet vilket gör att den inte är lika utsatt för fuktskador. Krypgrunden är mer välisolerad, vilket gör att fuktproblem lättare kan uppstå.  

När ska man konvertera kryp- och torpargrund till betongplatta?

Fuktskador är inte ovanligt om man har en torpargrund eller krypgrund. Ett alternativ kan vara att skaffa sig en grundavfuktare, men om man vill göra en bestående renovering bör man konvertera torpargrunden eller krypgrunden till en betongplatta. Det är även ett bra alternativ om man redan har problem med fukt i grunden eller i bjälklagen.

Det är förstås ett omfattande arbete som kräver resurser och tar tid, men om man ska totalrenovera är det i många fall den bästa och mest långsiktiga lösningen. 

Så ser du att grunden behöver konverteras

Det finns ett par tecken man ska hålla koll på om man vill undersöka om grunden har problem. Ett tydlig tecken är förstås mögel och dålig lukt. Om det finns fukt i krypgrunden eller torpargrunden kan den doften till slut ta sig in i huset. Tecken på att grunden behöver renoveras är också mögel och angrepp i trossbotten, och angrepp i bärande bjälklag och golvbjälklag. 

Offert för att konvertera krypgrund och torpargrund till betongplatta

Använd vår offerttjänst för att enkelt skicka iväg flera offerter med prisförfrågan med endast ett formulär. Din förfrågan skickas vidare till våra samarbetspartners som återkommer till dig med priser och vidare diskussion om hur just ditt arbete kan genomföras. 

Vår tjänst erbjuds helt utan kostnad, och du behöver inte anlita de hantverkare som svarar. Du utvärderar själv utifrån offerterna du får om något erbjudande är intressant eller inte. 

Vad kostar det att konvertera krypgrund eller torpargrund till betongplatta?

Med vår tjänst får du en tydlig bild av vad det utförda arbetet kommer att kosta - från flera olika aktörer. I offerten får du ett prisförslag som du kan jämföra aktörerna emellan. Glöm inte ROT-avdraget som kan sänka kostnaden för arbetet. 

Så ansöker du om offert

Ansök via webbformuläret på sidan. Beskriv så detaljerat som möjligt vad du behöver hjälp med och inom vilken tidsgräns - då blir det lättare för våra samarbetspartners att ge dig ett så korrekt kostnadsförslag som möjligt. I prisförfrågan är naturligtvis ROT-avdrag inräknat.

Våra senaste förfrågningar

 • Mikael bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Skall bygga till huset med 143 m2.
  Önskar ett pris på att schakta och gjuta en isolerad betongplatta.
 • Andreas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Jag vill ha hjälp med att ta väck betonggolvet i källaren.
  Golvet är ca 60kvm till ytan och ca 15cm tjockt.
 • Simon bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Betongplatta på mark för tillbyggnad - uterum /attefallshus. Förlängning av existerande uterum. 15 kvadrat.
 • christer bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  hjälp med hjutning av betonggolv i ett bef garage på makadam+isolering+armering. Pris önskas inklusive erforderliga maskiner. Plats Läppe i Vingåkers kommun mått 7.5 x 17,5 Takhöjd 3 meter även porten!
 • Christian bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej,

  Jag har ett tråkigt klinkergolv på ca10kvm i en hall som jag vill ersätta med ett annat slitstarkt golv med natur/industrikänsla. Det finns elvärme i golvet, men jag vet inte om det innebär något strul på grund av det för att ta bort nuvarande klinker.

  Det...
 • jonas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackla 35m2 källargolv
 • Lillemor bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta betonggolv i krypgrund.
  Vi har en krypgrund byggd på berg som vi vill gjuta ett golv i. Berget sluttar och håligheterna är utfyllda med makadam till en plan yta där det är möjligt. Ytan vi vill gjuta på är ca 2,85 * 5 m...
 • Susanne bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi skullle vilja ha hjälp med att gjuta en ny botttenplatta i vår källare. Vi vill ha ett företag som vet och använder sig av materialet EPS cement. Uppskattningsvis är golvarea ca 75 kvadratmeter och den gamla bottenplattan är borttagen och det ligger makadam på...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.