Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Konvertera krypgrund och torpargrund till betongplatta

Fuktskador i grunden i äldre, och nyare, hus är ett stort orosmoment för många. Hus byggda på krypgrund och torpargrund bör man hålla koll på regelbundet för att undvika större problem och fuktskador. En bestående lösning på problemet är att konvertera den gamla grunden till en betongplatta

Denna typen är ingrepp är omfattande och kräver skickliga byggarbetare med mycket erfarenhet. Vi hjälper dig att ta fram offerter för ditt projekt!

Torpargrund och krypgrund 

Både torpargrund och krypgrund har ett utrymme med luft mellan husets golv och markytan. Den största skillnaden mellan de två är att hus med torpargrund i de flesta fall har en eldstad med räckvidd ner till grunden. Torpargrunden blir därför uppvärmd regelbundet vilket gör att den inte är lika utsatt för fuktskador. Krypgrunden är mer välisolerad, vilket gör att fuktproblem lättare kan uppstå.  

När ska man konvertera kryp- och torpargrund till betongplatta?

Fuktskador är inte ovanligt om man har en torpargrund eller krypgrund. Ett alternativ kan vara att skaffa sig en grundavfuktare, men om man vill göra en bestående renovering bör man konvertera torpargrunden eller krypgrunden till en betongplatta. Det är även ett bra alternativ om man redan har problem med fukt i grunden eller i bjälklagen.

Det är förstås ett omfattande arbete som kräver resurser och tar tid, men om man ska totalrenovera är det i många fall den bästa och mest långsiktiga lösningen. 

Så ser du att grunden behöver konverteras

Det finns ett par tecken man ska hålla koll på om man vill undersöka om grunden har problem. Ett tydlig tecken är förstås mögel och dålig lukt. Om det finns fukt i krypgrunden eller torpargrunden kan den doften till slut ta sig in i huset. Tecken på att grunden behöver renoveras är också mögel och angrepp i trossbotten, och angrepp i bärande bjälklag och golvbjälklag. 

Offert för att konvertera krypgrund och torpargrund till betongplatta

Använd vår offerttjänst för att enkelt skicka iväg flera offerter med prisförfrågan med endast ett formulär. Din förfrågan skickas vidare till våra samarbetspartners som återkommer till dig med priser och vidare diskussion om hur just ditt arbete kan genomföras. 

Vår tjänst erbjuds helt utan kostnad, och du behöver inte anlita de hantverkare som svarar. Du utvärderar själv utifrån offerterna du får om något erbjudande är intressant eller inte. 

Vad kostar det att konvertera krypgrund eller torpargrund till betongplatta?

Med vår tjänst får du en tydlig bild av vad det utförda arbetet kommer att kosta - från flera olika aktörer. I offerten får du ett prisförslag som du kan jämföra aktörerna emellan. Glöm inte ROT-avdraget som kan sänka kostnaden för arbetet. 

Så ansöker du om offert

Ansök via webbformuläret på sidan. Beskriv så detaljerat som möjligt vad du behöver hjälp med och inom vilken tidsgräns - då blir det lättare för våra samarbetspartners att ge dig ett så korrekt kostnadsförslag som möjligt. I prisförfrågan är naturligtvis ROT-avdrag inräknat.

Våra senaste förfrågningar

Rikard bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete

Gjuta platta i ett befintligt garage

Madelene bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete

Hej! Vi vill ha en offert på vad det skulle kosta att gjuta en betongplatta till en terass på ca 40kvm? Både med och utan förarbete.

Tobias bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete

Gjutning med pump bil eller liknande, ca 30-40 m ifrån vägen. Detta är ett källarutrymme, så lite svåråtkomligt. Ca 5 m3. Gjutning till slät platta är förfrågan

Erik bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete

En platta till en folkpool 3.5x6,5m så ca 4x7m
Verkar som den ska vara oisolerad men kan diskuteras.
Sprängning i berg sker i början av februari. Sen kan arbete startas beroende på om jag ordnar med dränering och makadam innan eller ej.

Ronny bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete

Hej!

Vi är intresserade av att få hjälp med att gjuta en oisolerad platta på ca 10-15cm på ca 5*6m för ett växthus. Plattan är tänkt att slipas.

Markarbetet är genomfört och vi önskar offerter på både slipning och gjutning.


Tack på förhand!
Ronny

Karl bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete

Flytspackling av kombinerad hall & kök, sammanlagt ca. 6 kvm. Underlaget är äldre trägolv samt grus/slagg. Nivåskillnader gör att djupet är varierande mellan cirka 8-30 mm.

Jan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete

Gjuta betong golv i garaget där det är sand och grusgolv för närvarande

John bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete

Avjämna betonggolv i källare (oisolerad platta på mark) 45 + 33 kvm.
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.