Konvertera krypgrund och torpargrund till betongplatta

Fuktskador i grunden i äldre, och nyare, hus är ett stort orosmoment för många. Hus byggda på krypgrund och torpargrund bör man hålla koll på regelbundet för att undvika större problem och fuktskador. En bestående lösning på problemet är att konvertera den gamla grunden till en betongplatta

Denna typen är ingrepp är omfattande och kräver skickliga byggarbetare med mycket erfarenhet. Vi hjälper dig att ta fram offerter för ditt projekt!

Torpargrund och krypgrund 

Både torpargrund och krypgrund har ett utrymme med luft mellan husets golv och markytan. Den största skillnaden mellan de två är att hus med torpargrund i de flesta fall har en eldstad med räckvidd ner till grunden. Torpargrunden blir därför uppvärmd regelbundet vilket gör att den inte är lika utsatt för fuktskador. Krypgrunden är mer välisolerad, vilket gör att fuktproblem lättare kan uppstå.  

När ska man konvertera kryp- och torpargrund till betongplatta?

Fuktskador är inte ovanligt om man har en torpargrund eller krypgrund. Ett alternativ kan vara att skaffa sig en grundavfuktare, men om man vill göra en bestående renovering bör man konvertera torpargrunden eller krypgrunden till en betongplatta. Det är även ett bra alternativ om man redan har problem med fukt i grunden eller i bjälklagen.

Det är förstås ett omfattande arbete som kräver resurser och tar tid, men om man ska totalrenovera är det i många fall den bästa och mest långsiktiga lösningen. 

Så ser du att grunden behöver konverteras

Det finns ett par tecken man ska hålla koll på om man vill undersöka om grunden har problem. Ett tydlig tecken är förstås mögel och dålig lukt. Om det finns fukt i krypgrunden eller torpargrunden kan den doften till slut ta sig in i huset. Tecken på att grunden behöver renoveras är också mögel och angrepp i trossbotten, och angrepp i bärande bjälklag och golvbjälklag. 

Offert för att konvertera krypgrund och torpargrund till betongplatta

Använd vår offerttjänst för att enkelt skicka iväg flera offerter med prisförfrågan med endast ett formulär. Din förfrågan skickas vidare till våra samarbetspartners som återkommer till dig med priser och vidare diskussion om hur just ditt arbete kan genomföras. 

Vår tjänst erbjuds helt utan kostnad, och du behöver inte anlita de hantverkare som svarar. Du utvärderar själv utifrån offerterna du får om något erbjudande är intressant eller inte. 

Vad kostar det att konvertera krypgrund eller torpargrund till betongplatta?

Med vår tjänst får du en tydlig bild av vad det utförda arbetet kommer att kosta - från flera olika aktörer. I offerten får du ett prisförslag som du kan jämföra aktörerna emellan. Glöm inte ROT-avdraget som kan sänka kostnaden för arbetet. 

Så ansöker du om offert

Ansök via webbformuläret på sidan. Beskriv så detaljerat som möjligt vad du behöver hjälp med och inom vilken tidsgräns - då blir det lättare för våra samarbetspartners att ge dig ett så korrekt kostnadsförslag som möjligt. I prisförfrågan är naturligtvis ROT-avdrag inräknat.

Våra senaste förfrågningar

 • Michael bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi söker ett företag som kan komma redan denna vecka och gjuta betonggrunden till vårt garage. Den är 9,6 x 7,2 kvm och 10 cm djup. Allt förarbete är gjort, bara att lägga i betong och göra klart. Vi bor i Svedala.

  Eftersom det är till...
 • morgan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  hus grund till fiskarhedenvillan typ pärlan,+ garage och pool specifeserade separat
 • Magnus bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Jag skulle uppskatta att få ett pris för att gräva/borra hål samt gjuta fundament till villastängsel, ca 60 stolpar, på Furet i Halmstad.
  Mvh,
  Magnus Ahlström
 • Magnus bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Betong till en bottenplatta 100mm hög och 7000mm lång x4000mm bred
  Behöver en pumpbil som kan få över betongen över huset till baksidan.
 • Tomas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Jag vill gjuta en utvändig betongplatta till en altan på omkring 100 kvm som är mönstrad med matriser och med fall till dräneringsbrunnar.
  Grundarbete är redan delvis utfört. Resterande grundarbete får diskuteras om det ska ingå i arbetet eller vara klart.
 • Alaa bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej,
  Vi vill ha betongplatta istället för trägolv som vi har nu i våran uterum. Det finns väggar i tegel (ramen). Plattan skall vara isolerat mot marken. Det är förberett för golvvärme (jag drar den själv). rummet är ca 11m lång och 4m bredd. Tacksam för...
 • fredrik bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  sutterängtomt, gjuta platta 30kvm + betongväggar samt tak (ska nyttjas som förråd), för att kunna bygga garage ovanpå.
 • EkoMiljö & Mark bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  EkoMiljö & Mark

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.