Gjuta betonggolv

Ett betonggolv är ett väldigt slitstarkt golv. För att få det perfekta betonggolvet som ska tåla mycket belastning är det viktigt att ta in offerter från olika företag som utför gjutning av betonggolv. Var noga i specifikationen om vilken betonggolv som behövs och fråga gärna efter ett bra och billigt betonggolv.

Att gjuta ett betonggolv kräver gedigen kunskap. Därför är det viktigt att enbart kontakta professionella företag som utför betongarbeten.

Ett betonggolv kan behandlas på olika sätt. Det finns möjlighet att måla eller polera ett golv men det går även att slipa betonggolv. När ett betonggolv slipas blir ytan väldigt blank och det ger ett snyggt intryck.

Betonggolv har fördelen att de kan vara både ett ute- och ett inomhusgolv. På senare år har det blivit trendigt att vissa golv inomhus är just betonggolv. Utomhus återfinns betonggolv bland annat i carport, i källare, i garage och företagslokaler.

För bästa betonggolvet: ta in offerter från företag specialiserade på att gjuta betonggolv.

Fördelarna med att gjuta betonggolv

Förutom att det är riktigt snyggt med ett betonggolv som sedan slipats riktigt skinande, så är andra uppenbara fördelar med betonggolv att det kommer att stå emot tidens tand väldigt bra och att det dessutom inte kräver mycket underhåll.

Då vår kalla svenska vinter leder till att betonggolv kan kännas kalla under den årstiden så väljer många dessutom att lägga golvvärme under sina betonggolv. Att gå på ett betonggolv av hög kvalitet, med en behaglig temperatur under fötterna är en härlig känsla, så det kan definitivt vara en väl värd investering att även installera golvvärme. 

Varför ska jag anlita en firma för att göra jobbet?

Att som glad amatör på egen hand gjuta ett betonggolv är sällan en bra idé. Först och främst finns det olika typer av betong, som lämpar sig olika bra för olika ändamål. Den kunskapen är guld värd när ett betonggolv ska gjutas.

Ska golvet dessutom slipas för att bli skinande och snyggt krävs rätt kunskaper och rätt maskin, ofta en diamantslip. Sedan är det efterarbetet med polering, som också det kräver rätt maskin och produkter. Att låta proffs göra det här jobbet är den bästa investeringen du kan göra, och genom att ta in flera offerter från olika firmor märker du snabbt att det inte heller behöver kosta skjortan.

 

Våra senaste förfrågningar

 • Carl bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  3 st rum. Rum 1: Flytspackla oisolerat betonggolv för ett jämt och bra underlag ca 11 kvm. Rum 2: Bila bort 1/2 betonggolvet då det står högre än resterande golvyta. Sedan flytspackla hela betonggolvet. Ca 15 kvm ca 7 kvm ska bilas (poröst betonggolv). Rum...
 • Naka bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytt spackla 16kv med nät under till med genomsnitt 550 mm
 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vill ha pris på att Gjuta en platta på 90kvm i Lindvallen.
 • Per bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Planerar för att bygga en inglasad veranda på ca 12-15 m2. Vi behöver då ha en gjuten platta. Plattan kommer att ligga ca 50cm över nuvarande markplan. Så det behövs en sarg eller typ av Lblock. Önskar då prisförslag på detta arbete.
 • Jonas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi har ett 30 kvm garage golv (nybygge) som behövs flytspackla. Med lite fall, så när bilen kommer in i garaget inte blir vattenansamling.
 • Ann bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  En betongplatta under ett växthus 14,2 kvm ca 10 cm tjock. Ute på Fårskäret i Nordmaling. Arbetet vill vi ha gjort innan semestern.
 • Camilla bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackla badrum, golvyta 3,36 kvm.
 • Sara bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta bottenplatta till stall, 200 kvm.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.