Gjuta betonggolv

Ett betonggolv är ett väldigt slitstarkt golv. För att få det perfekta betonggolvet som ska tåla mycket belastning är det viktigt att ta in offerter från olika företag som utför gjutning av betonggolv. Var noga i specifikationen om vilken betonggolv som behövs och fråga gärna efter ett bra och billigt betonggolv.

Att gjuta ett betonggolv kräver gedigen kunskap. Därför är det viktigt att enbart kontakta professionella företag som utför betongarbeten.

Ett betonggolv kan behandlas på olika sätt. Det finns möjlighet att måla eller polera ett golv men det går även att slipa betonggolv. När ett betonggolv slipas blir ytan väldigt blank och det ger ett snyggt intryck.

Betonggolv har fördelen att de kan vara både ett ute- och ett inomhusgolv. På senare år har det blivit trendigt att vissa golv inomhus är just betonggolv. Utomhus återfinns betonggolv bland annat i carport, i källare, i garage och företagslokaler.

För bästa betonggolvet: ta in offerter från företag specialiserade på att gjuta betonggolv.

Fördelarna med att gjuta betonggolv

Förutom att det är riktigt snyggt med ett betonggolv som sedan slipats riktigt skinande, så är andra uppenbara fördelar med betonggolv att det kommer att stå emot tidens tand väldigt bra och att det dessutom inte kräver mycket underhåll.

Då vår kalla svenska vinter leder till att betonggolv kan kännas kalla under den årstiden så väljer många dessutom att lägga golvvärme under sina betonggolv. Att gå på ett betonggolv av hög kvalitet, med en behaglig temperatur under fötterna är en härlig känsla, så det kan definitivt vara en väl värd investering att även installera golvvärme. 

Varför ska jag anlita en firma för att göra jobbet?

Att som glad amatör på egen hand gjuta ett betonggolv är sällan en bra idé. Först och främst finns det olika typer av betong, som lämpar sig olika bra för olika ändamål. Den kunskapen är guld värd när ett betonggolv ska gjutas.

Ska golvet dessutom slipas för att bli skinande och snyggt krävs rätt kunskaper och rätt maskin, ofta en diamantslip. Sedan är det efterarbetet med polering, som också det kräver rätt maskin och produkter. Att låta proffs göra det här jobbet är den bästa investeringen du kan göra, och genom att ta in flera offerter från olika firmor märker du snabbt att det inte heller behöver kosta skjortan.

 

Våra senaste förfrågningar

 • Morgan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Jag vill ha en offert på vad det kostar att gjuta en bottenplatta till garage 15*8m i Trollhättan Överby?
 • Rolf bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta fast ett nytt fäste till en flaggstång i trä i befintligt hål i marken.
 • Niklas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Har byggt ett uterum på betong platta ska lägga värmeslingor och sedan flytspackla, 26kvm är rummet på.
 • Timmy bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  hej
  jag har tänkt att lägga garageklinker i mitt garage, det är ca 30 kvadratmeter uppskattningsvis.
  det finns en betongplatta som dock är sprucken och sliten på sina ställen, jag behöver då som jag har förstått det flytspackla ytan och sedan lägga klinker på det.
  jag kommer...
 • Annika bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Renovering av entrétrappa i cement, som för 10-12 år sedan belades med en sorts halkfri beläggning, vilken nu lossnat och spruckit.
 • Daniella bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning av garage på 40 kvm. Själva betong ramen finns. De som behövs är ameringshjärn och njutningen på 40 kvm.

  Önskar en ca prisuppgift
 • Stefan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Fd tvättstuga med fall ska flytas plant för det ska bli sovrum. Ca 11kvm
 • Peter bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Planerar att gjuta en marin kaj 12x3m. Från kajen skall lastfordon kunna lasta båtar med material. Kajen skall klara belastningar upp till 20 ton.
  Vattendjup vid kajläget är 2-4 m. Strandlinjen består idag av sprängsten och tillåter inte lastmaskinerna att komma tillräckligt långt ut i vattnet...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.