Gjuta betonggolv

Ett betonggolv är ett väldigt slitstarkt golv. För att få det perfekta betonggolvet som ska tåla mycket belastning är det viktigt att ta in offerter från olika företag som utför gjutning av betonggolv. Var noga i specifikationen om vilken betonggolv som behövs och fråga gärna efter ett bra och billigt betonggolv.

Att gjuta ett betonggolv kräver gedigen kunskap. Därför är det viktigt att enbart kontakta professionella företag som utför betongarbeten.

Ett betonggolv kan behandlas på olika sätt. Det finns möjlighet att måla eller polera ett golv men det går även att slipa betonggolv. När ett betonggolv slipas blir ytan väldigt blank och det ger ett snyggt intryck.

Betonggolv har fördelen att de kan vara både ett ute- och ett inomhusgolv. På senare år har det blivit trendigt att vissa golv inomhus är just betonggolv. Utomhus återfinns betonggolv bland annat i carport, i källare, i garage och företagslokaler.

För bästa betonggolvet: ta in offerter från företag specialiserade på att gjuta betonggolv.

Fördelarna med att gjuta betonggolv

Förutom att det är riktigt snyggt med ett betonggolv som sedan slipats riktigt skinande, så är andra uppenbara fördelar med betonggolv att det kommer att stå emot tidens tand väldigt bra och att det dessutom inte kräver mycket underhåll.

Då vår kalla svenska vinter leder till att betonggolv kan kännas kalla under den årstiden så väljer många dessutom att lägga golvvärme under sina betonggolv. Att gå på ett betonggolv av hög kvalitet, med en behaglig temperatur under fötterna är en härlig känsla, så det kan definitivt vara en väl värd investering att även installera golvvärme. 

Varför ska jag anlita en firma för att göra jobbet?

Att som glad amatör på egen hand gjuta ett betonggolv är sällan en bra idé. Först och främst finns det olika typer av betong, som lämpar sig olika bra för olika ändamål. Den kunskapen är guld värd när ett betonggolv ska gjutas.

Ska golvet dessutom slipas för att bli skinande och snyggt krävs rätt kunskaper och rätt maskin, ofta en diamantslip. Sedan är det efterarbetet med polering, som också det kräver rätt maskin och produkter. Att låta proffs göra det här jobbet är den bästa investeringen du kan göra, och genom att ta in flera offerter från olika firmor märker du snabbt att det inte heller behöver kosta skjortan.

 

Våra senaste förfrågningar

 • Tero bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackling av 35 m2 golv på betongplatta för att utjämna nivåskillnader. Tjocklek 0 - 15 mm behövs. Tätning mot vägg är klart, endast primning och flytning behövs.
 • Jonna bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi ska bygga hus och vill ha betonggolv (microcement) på bottenvåningen (88 m2). Vi vill ha en så matt finish som möjligt och att färgen går åt det varmare hållet.
 • Pär bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Utjämning/flytspackling av nuvarande betonggolv som är väldigt ojämnt, hela huset är på ca 60 kvm varav ca 15 kvm våtutrymme.
  Värmeslingor ska läggas men det lägger vi själva.
 • Michael bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackling av tre utrymmen i samma lägenheten. Sovrum 10m3, hall 4m2 och kök 8m2. Vi kan prima själva dagen före.
 • Robert bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta ny platta till nytt garage.
 • Elin bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta en staketsockel på sluttningstomt. Allt från 30-80meter beroende på hur ni rekommenderar att vi gör.
 • Sigrid bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Ojämnt betonggolv behöver jämnas till på en yta av ca 2-3 m2. Ojämnheter 0-2 cm. Material finns på plats.
 • Jeanette bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Ska gjuta platta i ett uthus och undrar vad betongen kostar framkörd till Bada. Ca 6-7 kubik.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.