Gjuta husgrund

För ett nybyggt hus, garage eller förråd är det oerhört viktigt att husgrunden blir perfekt. Husgrunden är stommen som huset ska vila sig på under många år framöver.

Är en husgrund inte perfekt från början kan problemen snart hopa sig. Så när det är dags att bygga en husgrund är det bäst att ta in offerter från olika företag. 

Låt yrkeserfarna husgrundsgjutare vara med från början och därmed säkra ett perfekt arbete. En husgrund som utförs grundligt står sig mot vädrets makter.

Vi hjälper dig att ta fram offerterna!

Vad kostar det att gjuta en husgrund?

Det finns olika typer av husgrunder i olika prisklasser.
När du skickar in din offertförfrågan kan du därför även passa på att fråga efter bra och billiga husgrunder.

Självklart är det viktigt att husgrunden kan stå emot fukt och väta under många år, så att fuktskador och mögel undviks.

Beskriv även vad det är för typ av hus som ska stå på grunden och i vilken storlek huset är.
Ju mer information hantverkaren får desto lättare är det att rekommendera dig en prisvärd husgrund och dessutom komma med ett korrekt prisförslag.

Vilken typ av husgrund du behöver gjuta avgör material, kostnad och tillvägagångssätt. Var därför specifik med vilken husgrund som ska gjutas. Kanske en betongplatta, en källargrund, en torpargrund eller en krypgrund? De olika sorters husgrunderna kräver olika tekniker.

När arbetet är slutfört kan du även passa på att använda dig av rot-avdraget, för att sänka kostanden som du betalar för arbetet ytterligare.

Det betyder att du betalar 70 procent av arbetskostnaden till hantverkarfirman som utför arbetet. Sedan ansöker hantverkfirman till Skatteverket om att resterande belopp ska betalas ut. 

Rot-avdraget gäller kostnaden för arbetet och inte materialkostnader, så var noga med att ha det i åtanke när du kalkylerar totalkostnaden med rot-avdraget inräknat.

Offerter på husgrundsgjutning

Vår offertförfrågningstjänst är enkelt uppbyggd och du fyller i din förfrågan i ett formulär här på hemsidan.
När ansökan har fyllts i skickas den vidare till vår samarbetspartner, som i sin tur kontaktar lämpliga hantverkare som arbetar professionellt med husgrundsgjutning.

Du får sedan svar från upp till fem olika hantverkare eller tjänstföretag som erbjuder dig kostnadsförslag och bjuder in till att vidare diskutera detaljer och tidpunkt för att utföra arbetet.

Det är gratis att använda tjänsten och du binder inte upp dig på att anlita någon av dem som svarar.

Så ta din tid att läsa på om den information som finns om hantverkarna och tidigare kundomdöme, innan du bestämmer dig.

Det är viktigt att du försöker att så detaljerat som möjligt beskriva det arbete som du vill ha hjälp med, vad det handlar om för typ av husgrund och hus samt på vilken ort.

Offertförfrågningstjänsten kan användas av privatpersoner, företag eller föreningar. 

 

Våra senaste förfrågningar

 • Henrik bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta platta för en pool.
  Jag behöver hjälp med en betongbil, samt hjälp att vibrera och raka betongplattan. Plattan blir i botten av en ca 1m djup grop på ca 9x8,5m. Jag vill ha ca 12cm betong.
  Ram, isolering och armering fixar jag själv.
 • Erik bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackla hela huset förutom badrum, och garage. Ca 170m2 för golvläggning. Golvvärme finns i plattan, men plattan väldigt ojämn. Behöver ca 10mm i genomsnitt.
 • Jörn bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackla ett köksgolv 30m2 där det finns armeringsmatta med golvvärmeslingar!
 • Mia bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  En befintlig betongbyggnad ska förses med ventilation och för att detta ska kunna utföras måste ett hål med måttet 300x300mm göras i en av byggnadens väggar. Denna byggnad står i Alafors.
 • David bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackling/nivåutjämning av ett grovgjutet betonggolv (22 kvm) i källare med nivåskillnader på upp till 3cm. Privatägd villa, byggd 1938. Finns i Stensjön, Mölndal. Vi bor ca sex höjdmeter från väg, tror att man behöver pumpa upp spacklet.
 • Hossein bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej,
  Behöver hjälp med att gjuta betongplatta på 78kvm2 (7,2*10,8)för husbygge.
 • Morten bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackla ett kök+hall ca 45 kvm
 • Ulf bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Jag behöver flytspackla en golvyta inomhus på 50 kvm. 36 kvm av ytan har golvbjälklag och 14 kvm är betong. Det ska täcka en 12 mm slang till vattenburen golvvärme - räkna med 25 mm flytspackel. Ytan är lättillgänglig från en större gårdsplan.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.