Gjuta betongplatta

En betongplatta är den mest förekomna husgrunden i Sverige. Den är säker och stabil. När det blir tal om att gjuta en betongplatta är det bäst att kontakta flera företag och be om en offert.

Var noga med att skriva ett avtal innan arbetet med att gjuta betongplatta börjar och glöm inte att det går att spara mycket pengar genom att utnyttja ROT-avdraget.

Oavsett om det är en betongplatta som ska gjutas eller flera betongplattor som ska gjutas är hela arbetet enormt viktigt. Ingen vill efter några år upptäcka att betongplattorna inte håller standarden som utlovades.

En god försäkran är att enbart anlita kvalitetssäkrade företag som innehar certifiering för att gjuta plattor. En väl utförd dränering är av yttersta vikt för att betongplattan ska bli så perfekt så möjligt och hålla i många år framöver. Leta betonggjutare i din region för bästa och billigaste betongplattor.

Vad kostar det att gjuta betongplatta?

Vad kostnaden för arbetet med att gjuta betongplatta blir beror på en rad olika faktorer. Exempelvis är det inte alltid man vet exakt hur marken ser ut under eller vilka komplikationer som kan uppkomma under grävningsarbetet. Därför räknas priset i regel ut för själv markarbetet, materialkostnad och gjutning.

Hur stort arbetet som ska utföras är bestämmer förstås också slutpriset. I regel sätt priset för varje betongplatta som läggs per kvadratmeter. 

Jämförelse det bästa sättet att hitta rätt firma för jobbet

En annan komponent när det kommer till prissättningen är också vilken firma som anlitas. Olika firmor har ofta olika grundpriser och det kan dessutom hända att de räknar ut sina kostnadsförslag på olika sätt. 

Det allra enklaste sättet för dig att få reda vad det kommer kosta dig att gjuta betongplatta är med andra ord att i detalj beskriva vad du behöver få utfört, och sedan låta flera firmor återkomma med sina offerter.

Sedan kan du i lugn och ro jämföra de olika kostnadsförslagen. Du får dels en översikt över vad just det arbete som du vill ha hjälp med kostar i snitt, och sedan får du också möjligheten att gå vidare med den firma som du känner dig mest trygg med.

Våra senaste förfrågningar

 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning av 60m2 golv inomhus, underlag är siporexbjälklag, frigolit och vattenburen golvvärme. Tjocklek ca 80-85mm . Glättad yta då inget ytterliggare golv skall läggas ovanpå.
  Prisförslag önskas.
 • Fredrik bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Ytbehandling av betonggolv 2x70 kvadratmeter
 • jörgen bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vill ha hjälp med att göra en betongplatta med L-element till ett isolerat garage. Måtten för garaget utvändigt är 3,88 * 8,49 m. Garaget ska inte ha någon golvvärme. Marken som garaget ska stå på är en blandning av stenkross, jord, grus.
 • Emma bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi behöver jämna till/flytspackla ett hallgolv inför golvläggning. Golvet är i olika nivåer (betong).
  Totalytan i hallen är 4.8 kvm. Golvet lutar från 0- ca 30-40 mm
 • Joachim bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej!
  Jag önskar en offert på att gjuta en betongplatta-/grund till ett garage.

  Marken där den ska stå är en uppbyggd väg med sten och grus i olika dimensioner och vibrerad. Tanken var att bara ställa ett plåtgarage 23 kvm direkt på gruset, men med tanke...
 • Martin bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  * Armering och gjutning av grundsulor 600x600 mm tjocklek min 80, armerad, 6 st.
  * Armering och gjutning av betongkant 500x500x21000, 4 st. och 500x500x11000, 4 st.
  Projektet är placerat i Tierp.
 • Roger bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspacling golv i ny villa c:a 120 m2
 • Omar bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  I have a garage (500x540), and want to put concrete on the floor.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.