Gjuta betongplatta

En betongplatta är den mest förekomna husgrunden i Sverige. Den är säker och stabil. När det blir tal om att gjuta en betongplatta är det bäst att kontakta flera företag och be om en offert.

Var noga med att skriva ett avtal innan arbetet med att gjuta betongplatta börjar och glöm inte att det går att spara mycket pengar genom att utnyttja ROT-avdraget.

Oavsett om det är en betongplatta som ska gjutas eller flera betongplattor som ska gjutas är hela arbetet enormt viktigt. Ingen vill efter några år upptäcka att betongplattorna inte håller standarden som utlovades.

En god försäkran är att enbart anlita kvalitetssäkrade företag som innehar certifiering för att gjuta plattor. En väl utförd dränering är av yttersta vikt för att betongplattan ska bli så perfekt så möjligt och hålla i många år framöver. Leta betonggjutare i din region för bästa och billigaste betongplattor.

Vad kostar det att gjuta betongplatta?

Vad kostnaden för arbetet med att gjuta betongplatta blir beror på en rad olika faktorer. Exempelvis är det inte alltid man vet exakt hur marken ser ut under eller vilka komplikationer som kan uppkomma under grävningsarbetet. Därför räknas priset i regel ut för själv markarbetet, materialkostnad och gjutning.

Hur stort arbetet som ska utföras är bestämmer förstås också slutpriset. I regel sätt priset för varje betongplatta som läggs per kvadratmeter. 

Jämförelse det bästa sättet att hitta rätt firma för jobbet

En annan komponent när det kommer till prissättningen är också vilken firma som anlitas. Olika firmor har ofta olika grundpriser och det kan dessutom hända att de räknar ut sina kostnadsförslag på olika sätt. 

Det allra enklaste sättet för dig att få reda vad det kommer kosta dig att gjuta betongplatta är med andra ord att i detalj beskriva vad du behöver få utfört, och sedan låta flera firmor återkomma med sina offerter.

Sedan kan du i lugn och ro jämföra de olika kostnadsförslagen. Du får dels en översikt över vad just det arbete som du vill ha hjälp med kostar i snitt, och sedan får du också möjligheten att gå vidare med den firma som du känner dig mest trygg med.

Våra senaste förfrågningar

 • Kerstin bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi har grävt för ett swimspa och behöver gjuta en bottenplatta som ska vara 5,6x2,6 meter, Plattan ska vara 10 cm hög. Vi håller på att ”grunda” med grus men det behövs ju mätas proffsigt så plattan blir vågrät! En form måste ju också byggas...
 • Charlotta bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej.
  Vad skulle det kosta att gjuta en betongplatta inför poolbygge ? Poolen är 4 x 8 meter.

  5. BETONGPLATTAN

  • Betongplattan skall vara ca 30 cm större än poolens botten
  runt om hela och helt vågrät.
  • Betongplattan skall vara 100 mm tjock och armerad,
  • Rekommenderad armering: 6-8 mm...
 • Mia bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej! Jag vill lägga marockanska betongplattor i min hall inomhus. Det rör sig om ca 8 kvm. Vi har redan köpt plattorna. Vad blir priset för själva arbetet? Nu ligger det ett trägolv där (gammalt undergolv) och det finns plats för att både lägga t...
 • Martin bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning av betongplatta i hus bottenplan ca 65 kvm 100mm så ca 6.5 kubik. Armerat och klart ca12/11. Pumpslang ca 20m räcker. Pris ink allt ej ROT. Betong som går att plattsättas inom 3mån.
 • Håkan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Diamantslipning av 100 kvm gjutgen platta
 • Marcus bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Renovering eller nygjutning av betongbalkonger från 1950.
 • Malin bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vill ha hjälp med att såga upp en dörr i en bärande betongvägg vägg behöver troligen bilas upp men va vet jag:)
 • Johan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej, jag bygger ett garage i Funbo. Jag behöver hjälp med gjutning av plattan 60m2

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.