Gjuta betongplatta

En betongplatta är den mest förekomna husgrunden i Sverige. Den är säker och stabil. När det blir tal om att gjuta en betongplatta är det bäst att kontakta flera företag och be om en offert.

Var noga med att skriva ett avtal innan arbetet med att gjuta betongplatta börjar och glöm inte att det går att spara mycket pengar genom att utnyttja ROT-avdraget.

Oavsett om det är en betongplatta som ska gjutas eller flera betongplattor som ska gjutas är hela arbetet enormt viktigt. Ingen vill efter några år upptäcka att betongplattorna inte håller standarden som utlovades.

En god försäkran är att enbart anlita kvalitetssäkrade företag som innehar certifiering för att gjuta plattor. En väl utförd dränering är av yttersta vikt för att betongplattan ska bli så perfekt så möjligt och hålla i många år framöver. Leta betonggjutare i din region för bästa och billigaste betongplattor.

Vad kostar det att gjuta betongplatta?

Vad kostnaden för arbetet med att gjuta betongplatta blir beror på en rad olika faktorer. Exempelvis är det inte alltid man vet exakt hur marken ser ut under eller vilka komplikationer som kan uppkomma under grävningsarbetet. Därför räknas priset i regel ut för själv markarbetet, materialkostnad och gjutning.

Hur stort arbetet som ska utföras är bestämmer förstås också slutpriset. I regel sätt priset för varje betongplatta som läggs per kvadratmeter. 

Jämförelse det bästa sättet att hitta rätt firma för jobbet

En annan komponent när det kommer till prissättningen är också vilken firma som anlitas. Olika firmor har ofta olika grundpriser och det kan dessutom hända att de räknar ut sina kostnadsförslag på olika sätt. 

Det allra enklaste sättet för dig att få reda vad det kommer kosta dig att gjuta betongplatta är med andra ord att i detalj beskriva vad du behöver få utfört, och sedan låta flera firmor återkomma med sina offerter.

Sedan kan du i lugn och ro jämföra de olika kostnadsförslagen. Du får dels en översikt över vad just det arbete som du vill ha hjälp med kostar i snitt, och sedan får du också möjligheten att gå vidare med den firma som du känner dig mest trygg med.

Våra senaste förfrågningar

 • niklas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta uteplats ca 50m2
 • Carl bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej, skall gjuta betonggolv utomhus ca 150 kvm runt poolen. Skulle behöva en grov offert samt råd om tjocklek och förarbete.
 • Rikard bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta en betongplatta i fördig form (300mm), S100 cellplast ca 40 kvm.
 • rosita bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  !8 plintar för färdigt fritidshus (som lyfts på plats med kran) samt markarbetet runt plintarna. Lite jordlager (ca 50 cm) att gräva ut där plintarna skall placeras. Ingen sprängning.
 • Marcus bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Jag behöver hjälp med att flytspackla en garageplatta. Vid inmätning idag har plattan ojämnheter på upp till ca 26mm. Plattans storlek är 59kvm invändigt. Behöver även fall vid två stycken garageportar.
 • Karin bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej,
  VI behöver få hjälp med att gjuta en betonguppfart ca 3x3 m.
 • Jakob bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta betongplatta i källare på villa ca 60-65 kvm, ca 10 cm ny platta önskas. Allt är så gott som förberett för gjutning. Önskar få det gjutet inom ett par veckor. Hör av er med frågor och välkomna att komma och besöka.
  Hälsningar,
  Jakob
 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Sprickor i betongen på balkong vilket medfört att bitar lossnat samt att armeringen har blivit synlig. Vill ha det lagat.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.