Bygga mur

En mur kan man använda för att rama in och avgränsa en trädgård, en del av trädgården, rabatter, eller en annan yta. Man kan även använda en mur för att skapa terasser och nivåskillnader. Muren fångar många blickar och kan ses som ett sätt att bygga vidare på husets arkitektur ut i trädgården. 

Offert bygga mur 

Det är viktigt att en mur håller god kvalitet och har en lång livslängd. Det är en stor investering som man gärna vill ska stå lika länge som huset står. Därför är det viktigt att anlita proffs på murar med specialkunskap inom mark och anläggning som vet hur murar ska byggas för att klara väder, vind och årens gång. 

Använd vår tjänst för att helt kostnadsfritt få offerter som du kan använda för att jämföra olika aktörer inom sten- och markarbeten. Det är enkelt att ansöka om offerter. Använd formuläret på sidan för att skicka iväg en förfrågan.   

Offert stödmur

En stödmur kan användas för att bygga nivåskillnader och terasser på en annars sluttande tomt. Med stödmurar blir trädgården mer praktiskt och lättare att utsmycka med växter, buskar och blommor - dessutom är det väldigt snyggt. 

Hur mycket kostar det att bygga en mur?

Kostnaden för att bygga en mur beror på vilken typ av mur man bygger, material och höjd. En högre mur blir förstås dyrare. Vissa typer av stödmurar som man använder för att bygga terasser i trädgården kan dessutom behöva dränering. Allt detta bidrar till murens pris. 

Använd vår tjänst för att få en tydlig prisbild över vad den mur du tänkt bygga kan komma att kosta. Skicka en prisförfrågan via formuläret på vår sida och få offerter från flera olika företag. Offerterna kan du använda för att jämföra pris och erbjudande från flera aktörer i ditt område samtidigt.  

ROT-avdrag för byggande av mur

Tyvärr kan man i de flesta fall inte få ROT-avdrag när man bygger en mur. För att ett ROT-avdrag ska godkännas måste arbetet utföras i ett hus eller en lägenhet. En mur byggs ofta i trädgården. 

I vissa fall godkänns dock ROT-avdrag för mur - det kan till exempel handla om murar som är en del av husets konstruktion eller om en mur behöver återställas efter ett dräneringsarbete.   

Använd vår tjänst

Det är enkelt och helt kostnadsfritt att använda vår tjänst. 

 • Beskriv vad för typ av mur du är ute efter. En stödmur? En tegelmur för att ringa in trädgården? En mindre mur för att avgränsa en del av din trädgård? Var så detaljerad som möjligt.
 • Fyll i när du vill att arbetet ska utföras. 
 • Var ska muren byggas? I en privatpersons trädgård eller till ett företag?
 • Fyll i dina kontaktuppgifter.

Du kommer nu att få offerter från upp till fem olika aktörer inom sten- och markarbete. Du behöver inte välja någon av dessa aktörer om deras erbjudande inte passar dig. Med vår tjänst binder du inte upp dig. Du avgör själv om du vill anlita utifrån offerterna eller inte.

Våra senaste förfrågningar

 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Nybyggnation. Platta på mark friliggande garagebyggnad 8x5 m. Ev inkl markarbete för rätt firma.
 • Mattias bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Skall bygga ett uterum på en gjuten betongplatta på 25 m2, även grannen skall bygga en uteplats på ca 15 m2. Så totalt 40 m2.
 • martin bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Sänka källargolvet i hus byggt 1922. Behöver få högre takhöjd.
 • Heva bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vill gjuta en platta på ca. 30 kvm till ett uterum.
 • Maickel bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackla 25mm ca 70kvm i källaren över ventilerat golv, med vattenburen golvvärme som ligger i spårade LK frigolit skivor.
 • Jörgen bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta btg-golv i ca. 10 kvm. tvättstuga i källarplan. Golvet är klart att gjuta, armering och värmerör är monterade.
  Btg-pump krävs eller blandning på plats.
 • Mathias bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej,

  Jag behöver en betongbotten som måste väga minst 50 kilo.
  som 23 cm bred och 27 cm djup, vad blir höjden på ett sådant alternativ? Den kommer att användas som vikt för ett vapenskåp.

  Om den är för hög kan den vara större.

  Med vänliga hälsningar
  Mathias
 • Frey bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej,

  Jag behöver hjälp med "betong"polering av en gillestuga om ca 46 kvm. Underlaget idag är klickparkett som ligger på en platonmatta. Därunder ingjuten vattenburen golvvärmen. Tanken är att ta ut klickparkett och platonmatta och polera upp underlaget (med ev. komplettering om flytspacklet inte är ändamålsenligt...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.