Bygga mur

En mur kan man använda för att rama in och avgränsa en trädgård, en del av trädgården, rabatter, eller en annan yta. Man kan även använda en mur för att skapa terasser och nivåskillnader. Muren fångar många blickar och kan ses som ett sätt att bygga vidare på husets arkitektur ut i trädgården. 

Offert bygga mur 

Det är viktigt att en mur håller god kvalitet och har en lång livslängd. Det är en stor investering som man gärna vill ska stå lika länge som huset står. Därför är det viktigt att anlita proffs på murar med specialkunskap inom mark och anläggning som vet hur murar ska byggas för att klara väder, vind och årens gång. 

Använd vår tjänst för att helt kostnadsfritt få offerter som du kan använda för att jämföra olika aktörer inom sten- och markarbeten. Det är enkelt att ansöka om offerter. Använd formuläret på sidan för att skicka iväg en förfrågan.   

Offert stödmur

En stödmur kan användas för att bygga nivåskillnader och terasser på en annars sluttande tomt. Med stödmurar blir trädgården mer praktiskt och lättare att utsmycka med växter, buskar och blommor - dessutom är det väldigt snyggt. 

Hur mycket kostar det att bygga en mur?

Kostnaden för att bygga en mur beror på vilken typ av mur man bygger, material och höjd. En högre mur blir förstås dyrare. Vissa typer av stödmurar som man använder för att bygga terasser i trädgården kan dessutom behöva dränering. Allt detta bidrar till murens pris. 

Använd vår tjänst för att få en tydlig prisbild över vad den mur du tänkt bygga kan komma att kosta. Skicka en prisförfrågan via formuläret på vår sida och få offerter från flera olika företag. Offerterna kan du använda för att jämföra pris och erbjudande från flera aktörer i ditt område samtidigt.  

ROT-avdrag för byggande av mur

Tyvärr kan man i de flesta fall inte få ROT-avdrag när man bygger en mur. För att ett ROT-avdrag ska godkännas måste arbetet utföras i ett hus eller en lägenhet. En mur byggs ofta i trädgården. 

I vissa fall godkänns dock ROT-avdrag för mur - det kan till exempel handla om murar som är en del av husets konstruktion eller om en mur behöver återställas efter ett dräneringsarbete.   

Använd vår tjänst

Det är enkelt och helt kostnadsfritt att använda vår tjänst. 

 • Beskriv vad för typ av mur du är ute efter. En stödmur? En tegelmur för att ringa in trädgården? En mindre mur för att avgränsa en del av din trädgård? Var så detaljerad som möjligt.
 • Fyll i när du vill att arbetet ska utföras. 
 • Var ska muren byggas? I en privatpersons trädgård eller till ett företag?
 • Fyll i dina kontaktuppgifter.

Du kommer nu att få offerter från upp till fem olika aktörer inom sten- och markarbete. Du behöver inte välja någon av dessa aktörer om deras erbjudande inte passar dig. Med vår tjänst binder du inte upp dig. Du avgör själv om du vill anlita utifrån offerterna eller inte.

Våra senaste förfrågningar

 • Tommy bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Lastbrygga i anslutning till kontorsfastighet behöver lagas. Sprickbildning på ovansidan och bitar av betong som börjat lossa på undersidan.
  Total storlek ca 9 x 1.5 m.
 • Dan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjutning av betong runt poolområde. Bygga formar
 • Haris bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej,
  Jag har köpt en tomt i Mullsjö och ska bygga ett 1-planshus på 150kvm.
  Tomten är under gatunivå på mellan 0,5-1,5m , dvs jag behöver fylla på o få upp tomten.
  Jag skulle vilja ha in offerter på fullt färdig platta på mark med radonspärr,...
 • Fredrik Pom-pom bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  gjuta grund och markplatta, isolerad och golvvärme inuti en lada/stall som ska bli musikstudio och bostadshus. 390 kvm på berggrund
 • Linus bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vill ha en offert på att köpa 90 säckar flyt spackel för golvvärme samt utkörning . Mvh
 • Daniel bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
 • Greta bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Åtgärder källargolv i hus från 1924, en tunn oisolerad platta om totalt 90 kvm. På grund av sättningar buktar den uppåt i mitten på rummen. Vill lägga klinkers i hela källaren, men det krävs flytspackling och takhöjden är redan låg. Undrar därför kring möjlighet och...
 • Anders bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Behöver betongleverans och gjutning av husgrund i Fjärås i vecka 17. 230kvm.
  Kantelement, armering, isolering osv är fixat redan.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.