Bygga mur

En mur kan man använda för att rama in och avgränsa en trädgård, en del av trädgården, rabatter, eller en annan yta. Man kan även använda en mur för att skapa terasser och nivåskillnader. Muren fångar många blickar och kan ses som ett sätt att bygga vidare på husets arkitektur ut i trädgården. 

Offert bygga mur 

Det är viktigt att en mur håller god kvalitet och har en lång livslängd. Det är en stor investering som man gärna vill ska stå lika länge som huset står. Därför är det viktigt att anlita proffs på murar med specialkunskap inom mark och anläggning som vet hur murar ska byggas för att klara väder, vind och årens gång. 

Använd vår tjänst för att helt kostnadsfritt få offerter som du kan använda för att jämföra olika aktörer inom sten- och markarbeten. Det är enkelt att ansöka om offerter. Använd formuläret på sidan för att skicka iväg en förfrågan.   

Offert stödmur

En stödmur kan användas för att bygga nivåskillnader och terasser på en annars sluttande tomt. Med stödmurar blir trädgården mer praktiskt och lättare att utsmycka med växter, buskar och blommor - dessutom är det väldigt snyggt. 

Hur mycket kostar det att bygga en mur?

Kostnaden för att bygga en mur beror på vilken typ av mur man bygger, material och höjd. En högre mur blir förstås dyrare. Vissa typer av stödmurar som man använder för att bygga terasser i trädgården kan dessutom behöva dränering. Allt detta bidrar till murens pris. 

Använd vår tjänst för att få en tydlig prisbild över vad den mur du tänkt bygga kan komma att kosta. Skicka en prisförfrågan via formuläret på vår sida och få offerter från flera olika företag. Offerterna kan du använda för att jämföra pris och erbjudande från flera aktörer i ditt område samtidigt.  

ROT-avdrag för byggande av mur

Tyvärr kan man i de flesta fall inte få ROT-avdrag när man bygger en mur. För att ett ROT-avdrag ska godkännas måste arbetet utföras i ett hus eller en lägenhet. En mur byggs ofta i trädgården. 

I vissa fall godkänns dock ROT-avdrag för mur - det kan till exempel handla om murar som är en del av husets konstruktion eller om en mur behöver återställas efter ett dräneringsarbete.   

Använd vår tjänst

Det är enkelt och helt kostnadsfritt att använda vår tjänst. 

 • Beskriv vad för typ av mur du är ute efter. En stödmur? En tegelmur för att ringa in trädgården? En mindre mur för att avgränsa en del av din trädgård? Var så detaljerad som möjligt.
 • Fyll i när du vill att arbetet ska utföras. 
 • Var ska muren byggas? I en privatpersons trädgård eller till ett företag?
 • Fyll i dina kontaktuppgifter.

Du kommer nu att få offerter från upp till fem olika aktörer inom sten- och markarbete. Du behöver inte välja någon av dessa aktörer om deras erbjudande inte passar dig. Med vår tjänst binder du inte upp dig. Du avgör själv om du vill anlita utifrån offerterna eller inte.

Våra senaste förfrågningar

 • Christer bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vill ha en betongplatta för garage8*8 m
 • Andreas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej, jag ska bygga ett garage och behöver hjälp att gjuta en platta med måtten 4800 x 5900. EJ golvvärme.

  Det finns framdraget avlopp och vatten som behöver anslutas så att det kommer in i garaget.
 • Hjalmar bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej,
  Jag vill ha prisuppgift på att få mitt källarbadrum gjutet, 4.4mx2.6m, medeltjocklek 90mm. Förberedande arbete gör jag själv. Uppskattningsvis 1.03m3 betong av (jag antar självkompakterande) Bil kan köras fram cirka 8m ifrån stort fönster så jag antar pumpning med slang. Kontakta mig gärna för mer...
 • Joel bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta nytt betonggolv i 17 kvadrat garage, ingen golvvärme. Brunn i mitten av garaget, minimal lutning på golvet önskas.
 • Yvonne bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej
  Behöver hjälp att flytspackla ca 75 kvm.
 • Jonas bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej, vi behöver hjälp med att flytspackla två rum.
  Rummen är ca 10 resp 15 m2 och ligger i anslutning till varandra. Genomsnittlig bygghöjd bedöms till ca 10 mm.
 • Sofia bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi ska inreda ett garage i ett 60 tals hus och kommer lägga in golvvärme. På detta vill vi ha ett betonggolv som vi behöver hjälp med. Det är ca 30 kvm.
 • Lars bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Avrinningsränna framför garaget ca: 6 - 7 meter lång, 2 dm bred och 2 - 3 dm djup med lutning så att regnvattnet rinner åt sidan om uppfarten. Rännan är grävd redan, på ena sidan finns betongplattan till garaget, på andra sidan en skuren...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.