Bygga mur

En mur kan man använda för att rama in och avgränsa en trädgård, en del av trädgården, rabatter, eller en annan yta. Man kan även använda en mur för att skapa terasser och nivåskillnader. Muren fångar många blickar och kan ses som ett sätt att bygga vidare på husets arkitektur ut i trädgården. 

Offert bygga mur 

Det är viktigt att en mur håller god kvalitet och har en lång livslängd. Det är en stor investering som man gärna vill ska stå lika länge som huset står. Därför är det viktigt att anlita proffs på murar med specialkunskap inom mark och anläggning som vet hur murar ska byggas för att klara väder, vind och årens gång. 

Använd vår tjänst för att helt kostnadsfritt få offerter som du kan använda för att jämföra olika aktörer inom sten- och markarbeten. Det är enkelt att ansöka om offerter. Använd formuläret på sidan för att skicka iväg en förfrågan.   

Offert stödmur

En stödmur kan användas för att bygga nivåskillnader och terasser på en annars sluttande tomt. Med stödmurar blir trädgården mer praktiskt och lättare att utsmycka med växter, buskar och blommor - dessutom är det väldigt snyggt. 

Hur mycket kostar det att bygga en mur?

Kostnaden för att bygga en mur beror på vilken typ av mur man bygger, material och höjd. En högre mur blir förstås dyrare. Vissa typer av stödmurar som man använder för att bygga terasser i trädgården kan dessutom behöva dränering. Allt detta bidrar till murens pris. 

Använd vår tjänst för att få en tydlig prisbild över vad den mur du tänkt bygga kan komma att kosta. Skicka en prisförfrågan via formuläret på vår sida och få offerter från flera olika företag. Offerterna kan du använda för att jämföra pris och erbjudande från flera aktörer i ditt område samtidigt.  

ROT-avdrag för byggande av mur

Tyvärr kan man i de flesta fall inte få ROT-avdrag när man bygger en mur. För att ett ROT-avdrag ska godkännas måste arbetet utföras i ett hus eller en lägenhet. En mur byggs ofta i trädgården. 

I vissa fall godkänns dock ROT-avdrag för mur - det kan till exempel handla om murar som är en del av husets konstruktion eller om en mur behöver återställas efter ett dräneringsarbete.   

Använd vår tjänst

Det är enkelt och helt kostnadsfritt att använda vår tjänst. 

 • Beskriv vad för typ av mur du är ute efter. En stödmur? En tegelmur för att ringa in trädgården? En mindre mur för att avgränsa en del av din trädgård? Var så detaljerad som möjligt.
 • Fyll i när du vill att arbetet ska utföras. 
 • Var ska muren byggas? I en privatpersons trädgård eller till ett företag?
 • Fyll i dina kontaktuppgifter.

Du kommer nu att få offerter från upp till fem olika aktörer inom sten- och markarbete. Du behöver inte välja någon av dessa aktörer om deras erbjudande inte passar dig. Med vår tjänst binder du inte upp dig. Du avgör själv om du vill anlita utifrån offerterna eller inte.

Våra senaste förfrågningar

 • Håkan bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Jag vill ha hjälp med att gräva och gjuta platta för uterrum i anslutning till villa. C:a 30 m2 platta.
 • Ida bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej, vi skulle vilja ha hjälp med att ta bort en betongklack i vår källare, som en oljetank tidigare har stått på, och på så sätt plana till golvet. Samma sak med en mindre klack i rummet intill som tvättmaskinen står på. Samtidigt skulle vi...
 • Hugo bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej,

  Funderar på att lägga betong i mitt kök och hall. Totalt ca 12kvdm. Idag har jag lamniatgolv men under det är det betong, tror därför inte att lagret behöver vara så tjockt. Är nyfiken på vad detta skulle kosta ungefär.
 • JONAS bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta garageplatta 25m2
 • Bernt bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vi ska foggjuta vertikala fogar mellan väggelement i hisschakt i Norrköping. Helst skulle vi göra det utan formning alltså pumpa i en styv massa som sen jämnas av. Vi har två st hissschakt som skall gjutas under hösten.
  Genom att kontakta mig får man tilläggsuppgifter.
  Företaget...
 • emil bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej
  Är intresserad av vad ni har att erbjuda gällande grundarbete och gjutning av betongplatta till ett uterum.

  Vi ska bygga ett året-runt uterum i direkt anslutning till befintligt hus. Uterum består av limträkonstruktion, kanal-plast och två av tre väggar med glasskjutpartier.
  Arbetet jag vill...
 • Magnus bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gäller slipning och flytspackling av betonggolv i källarplan. Yta: 16 kvm.
 • Wictor bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hjälp att förbereda för plattläggning i hall/kök. Tidigare varit ett trägolv och vill nu få det flytspacklat för att det sedan ska läggas plattor. Rör sig om ca 8 kvm i Stockholms innerstad.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.