Flytspackla

Att flytspackla ett golv är ett jobb för proffsen. Om man inte är enormt kunnig inom området så ska man inte ge sig på att flytspackla själva. För att uppnå det bästa resultatet av ett flyspacklat golv är det en självklarhet att anlita yrkeskunniga hantverkare.

Ta in offerter från flera företag som har flytspackling som specialitet. Det är alltid en god idé att ha ett avtal med företaget innan arbetet med att flytspackla påbörjas. Ett badrum är ett exempel på ett rum där det kan bli tal om att flytspackla.

Andra rum som kan behöva denna metod är om det till exempel ska läggas värmeslingor eller värmekablar i golvet. Ett badrumsgolv utsätts för mycket väta och det är oerhört viktigt att golvet är perfekt för att det inte ska uppstå fuktskador eller mögel. För flyt när det gäller att flytspackla, låt branschfolket inom flytspackel göra jobbet.

Vad innebär flytspackling i praktiken?

Anledningen till att man flytspacklar ett golv är för att det ska bli så jämnt som möjligt. Ett jämnt undergolv är mycket viktigt att ha om du vill exempelvis vill lägga parkett, plattor eller installera värmeslingor. 

Förutom att man fixar till ojämnheter så medför ett flytspacklat golv även skydd mot fukt och sprickor.

Hur mycket kostar det att flytspackla?

Flytspackling är en typ av arbete där priserna kan variera ganska kraftigt, dels beroende på olika firmor men också beroende på var någonstans i landet du befinner dig.

Andra faktorer som påverkar slutpriset är förstås också hur omfattande arbetet är (hur stor golvytan är där du ska flytspackla), vilken typ av flytspackel som används (det finns spackel med olika egenskaper som används för olika typer av golv).

Det bästa du kan göra för att få en uppfattning av vad som är en rimlig prisbild är således att begära offerter från flera olika firmor via vår tjänst!

Våra senaste förfrågningar

 • Jasmine bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flytspackla källare.
  ca 70-85 m2, 3cm. Underlag idag är betong men ojämnt. Vill få ett jämt och slätt underlag.
 • Ulla bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej
  vi behöver betong till ett stallgolv.
  det handlar om ca 12-16 m3, vi har gjort förarbetet, dock vill vi att någon kommer ut och titta på det och eventuellt beräkna hur mycket betong det kan gå åt.
  Dessutom önskar vi att någon ta hand om gjutningen så...
 • Per bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta platta på 4,8x7,2 kvm till garage/gästrum.
  Marken är plan och singlad då det tidigare stått en bod på plintar. Dock behöver marken jämnas av/packas med makadam/stenkross.
  El och vatten är framdraget.
 • Kurt bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Ett äldre garagegolv som är gjutet på vissa ställen och klinker på vissa skulle behöva bli slätt och fint. Garaget är inbyggt i huset och har använts som industrigolv.
  Detta skulle vi vilja ha slätt för att kunna ha som verkstad. Storlek ca 70...
 • Lars bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Gjuta en 10cm betongplatta i befintligt hus 8 X 4,5m. Jag har förberett med cellplastisolering, golvvärme, vatten och avlopp samt armeringsnät. Endast gjutning
 • bdulhai bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Hej!
  Jag har ett golv spånskiva jag vill gjuta den för att sitta plattsättare jag vill veta hur mycket kosta en kvadratmetter
  jag har ca 150kvadratmeter
  MVH
 • Jan-Erik bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Formsättning och Gjutning av ca 400 kvm grund till en utbyggnad av sporthall.
 • Per bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Behöver gjuta en 24 kvm betongplatta till ett uterum.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.