Flytspackla

Att flytspackla ett golv är ett jobb för proffsen. Om man inte är enormt kunnig inom området så ska man inte ge sig på att flytspackla själva. För att uppnå det bästa resultatet av ett flyspacklat golv är det en självklarhet att anlita yrkeskunniga hantverkare.

Ta in offerter från flera företag som har flytspackling som specialitet. Det är alltid en god idé att ha ett avtal med företaget innan arbetet med att flytspackla påbörjas. Ett badrum är ett exempel på ett rum där det kan bli tal om att flytspackla.

Andra rum som kan behöva denna metod är om det till exempel ska läggas värmeslingor eller värmekablar i golvet. Ett badrumsgolv utsätts för mycket väta och det är oerhört viktigt att golvet är perfekt för att det inte ska uppstå fuktskador eller mögel. För flyt när det gäller att flytspackla, låt branschfolket inom flytspackel göra jobbet.

Vad innebär flytspackling i praktiken?

Anledningen till att man flytspacklar ett golv är för att det ska bli så jämnt som möjligt. Ett jämnt undergolv är mycket viktigt att ha om du vill exempelvis vill lägga parkett, plattor eller installera värmeslingor. 

Förutom att man fixar till ojämnheter så medför ett flytspacklat golv även skydd mot fukt och sprickor.

Hur mycket kostar det att flytspackla?

Flytspackling är en typ av arbete där priserna kan variera ganska kraftigt, dels beroende på olika firmor men också beroende på var någonstans i landet du befinner dig.

Andra faktorer som påverkar slutpriset är förstås också hur omfattande arbetet är (hur stor golvytan är där du ska flytspackla), vilken typ av flytspackel som används (det finns spackel med olika egenskaper som används för olika typer av golv).

Det bästa du kan göra för att få en uppfattning av vad som är en rimlig prisbild är således att begära offerter från flera olika firmor via vår tjänst!

Våra senaste förfrågningar

 • Mejra bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Mejra
 • Jan-Olof bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Betonggolv läggning av enbilsgarage. Grävarbete och makadam/flis är redan gjort.
 • Arnold bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  vi planerar en utbyggnad på ca 19m2 som skall vara förankrad i husfasad (huset byggdes 2002), utbyggnaden skall stå på en betongplatta helst armerad och med golvvärme. tacksam för fri offert av vad projektet skulle kosta totalt.
  Arnold Mulder Hällmarksvägen 2 42456 Gunnilse
 • Lasse bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Laga en gammal betongtrappa, utomhus, i Funbo-Uppsala.
 • Therese bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Håller på att göra om en gammal ladugård till stall. Betongplatta finns men är rännor som jag vill gjuta igen. Så funderade på att gjuta över hels plattan så det blir jämt och fint. Stallet är 6x6 meter och djupaste rännan är 10 cm max..skulle...
 • Gunnar bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Flutspackla 3 cm ca 600 kg 25 kvm i Åsa på skev gjuten btg-platta. Tärning mot syll åtgärdad.
  Pump erfordras.
 • Carina bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Vill ha hjälp med att flyt spackla upp ett ojämnt betong golv så att jag kan lägga in parkett. Det är som en puckel mitt i rummet. Nivåskillnaden är på ena sidan ca 1cm och på andra sidan ca 2 cm.
  Rummet är 12 kvm.
  behöver...
 • Sirin bad om offert för Bygg & hantverkare - Betongarbete
  Platta på mark för komplementbostad. 30kvm.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.